Gemeentezijn in Het Zonnehuis

Plaatsingsdatum: 12 april 2019

Op zondag worden er kerkdiensten gehouden in Het Zonnehuis te Zwolle (Stadshagen). Omdat de bewoners meestal niet zelfstandig naar de kerkzaal kunnen gaan worden ze daarbij begeleid door vrijwilligers. Een aantal mensen uit de Jeruzalemkerkgemeente doet dit vrijwilligerswerk. Een paar van de vrijwilligers van onze Jeruzalemkerkgemeente heeft (om verschillende redenen) aangegeven te moeten stoppen. We zijn nu op zoek naar gemeenteleden die de lege plekken willen innemen en meehelpen bij het begeleiden van bewoners naar de Kerkzaal van Het Zonnehuis. Sommige meewerkende gemeenteleden komen alleen, anderen als echtpaar. Misschien willen mensen ook wel als vriendengroep (jeugd 16+) komen meehelpen. Je doet een stuk levenservaring op.

Wat houdt dit “vrijwilliger zijn” in: Eén keer per 8 weken gaat een groep van ongeveer 10 personen een zondagochtend naar Het Zonnehuis. Om 10:30 uur zijn we aanwezig en drinken een kop koffie aan de stamtafel. Daar krijgen we instructie van de (hulp)koster. Hij verdeelt ons in groepjes over de verschillende afdelingen.

Vanaf 11:00 uur gaan we de bewoners ophalen.

Per afdeling vragen we aan het verzorgend personeel welke bewoners meewillen naar de kerkdienst. Sommige bewoners kunnen lopen, anderen komen in de rolstoel en een enkeling komt, liggend in bed. Wij helpen hen door ze een arm te geven of hun rolstoel of bed te duwen.

Om 11:30 uur vangt de eredienst aan. Tijdens de dienst zitten we tussen de bewoners in en vormen we zo een gemeente die samenkomt onder het Woord. We zingen met elkaar de liederen en we helpen de bewoners die moeite hebben met het omslaan van de bladzijden van de liturgie, met de collecte etc. Na de dienst brengen we de bewoners weer terug naar hun afdeling.

Tegen 13:00 uur zijn we klaar met dit stukje gemeentewerk.

Vanuit de Jeruzalemkerk zijn er twee groepen vrijwilligers. Wanneer iemand onverhoopt niet kan is het vrij gemakkelijk om te ruilen met iemand van de andere groep.

Wie mee wil helpen (vanaf 16 jaar kan dit al) of meer informatie wil kan contact opnemen met Erik & Jeanet Jansen tel: 038-4660734 of per e-mail   jansen.jh@home.nl. Graag zien we jullie reacties tegemoet.

2019-04-12T18:35:09+00:00