Vanuit de pastorie – week 21

Vanuit de pastorie

Vorige week heb ik een boeiende studieweek gehad. Het was goed om even afstand te nemen en te reflecteren op mijn werk en ambt. De week sloot mooi aan bij het Bijbelgedeelte over Martha en Maria. Wat is het belangrijk om bezig te zijn vanuit de rust die alleen te vinden is in de Heere Jezus. Wat een voorrecht dat we aan Zijn voeten mogen zitten om van daaruit ook op de goede manier (dienend) bezig te zijn. Na de dienst van zondag 7 mei werd ik na de dienst verrast door de felicitatie voor mijn verjaardag die onze voorzitter van de kerkenraad, Han Slootweg, uitsprak, waarbij ik ook enthousiast werd toegezongen door de aanwezige gemeenteleden in de buffetzaal. Hartelijk dank voor de bos bloemen en cadeaubon die ik namens de gemeente ontving!

De jongeren van Brick hebben een mooi weekend gehad. Fijn dat de leiding van Brick dit weer zo kon organiseren.
Een deel van de jongeren is druk met de eindexamens. We hopen en bidden dat jullie inspanningen gezegend mogen worden.
Vergeet u/jij zich niet om je aan te melden voor het theologisch eetcafé? Het is een mooie combinatie van inhoud en gezelligheid. Adriaan Mostert zal een boeiende voorzet geven voor het gesprek over wat ziekte met je doet, bijv. in de afhankelijkheid en kwetsbaarheid die je daarin ervaart.

Goed om in deze dagen voor Pinksteren voor elkaar en voor mensen in onze omgeving te bidden. Zie ook: https://www.izb.nl/uw-koninkrijk-kome
Op Hemelvaartsdag hebben we met de aanwezige gezinsleden gevaren in Giethoorn en bij de Weerribben. Erg mooi om daar zo rond te kunnen varen. Wat is dit deel van Nederland toch ook prachtig.

De racefiets heb ik ook weer wat afgestoft. Het is nu een prachtige tijd van het jaar om weer te (gaan) fietsen.
Een hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Belijdenisteksten

Zondag 17 maart kregen de nieuwe belijdende leden de volgende teksten mee

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 13

Deze zondag mogen we het Heilig Avondmaal vieren. De nieuwe belijdende leden mogen voor het eerst aangaan. Zo kunnen we met hen verlangend uitzien naar de Avondmaalsdienst. Ons verlangen mag uiteindelijk gebaseerd zijn op het diepe verlangen van de Heere Jezus om met ons verbonden te zijn, zoals we afgelopen zondag lazen: “Ik heb er vurig naar verlangd dit Pascha met u te eten, voordat Ik ga lijden”. Lukas 22:15.

Studiedag: ‘Toch gescheiden?’

Op DV donderdag 18 april 2024 belegt het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond in het  Hervormd Centrum, Stuivenbergstraat 51 te Genemuiden een regionale studiedag over ‘Toch gescheiden?’ Na ontvangst met koffie/thee vanaf 15.30 uur is de opening 16.00 uur, terwijl de bijeenkomst om 21.00 uur eindigt.