Sonrise Assendorp

Sonrise Assendorp2019-05-31T19:13:05+00:00

Sonrise werd dit jaar voor het eerst georganiseerd in Assendorp van 30 april t/m 2 mei 2019. Het evenement vond plaats in het Azaleapark in deze wijk. Sonrise werd opgezet door de Jerzuzalemkerkgemeente met ondersteuning van Youth for Christ Zwolle. Youth for Christ organiseerde al diverse keren Sonrise in de wijk Dieze.

Wat is Sonrise

Sonrise is een project dat door middel van sport en activiteiten een positief signaal af wil geven in de wijk door aanwezig te zijn. Sporters van Sonrise willen het geloof handen en voeten geven door kinderen en jongeren uit de wijk een fantastische week te bezorgen.
Sporters die onderdeel uitmaken van het Sonrise-team hebben hart voor kinderen en jongeren en zetten zich drie dagen lang in om (sport)activiteiten te verzorgen. Tijdens deze dagen verblijven de sporters in gastgezinnen uit de Jeruzalemkerkgemeente. Zo hebben ze alle tijd en ruimte om bezig te zijn met hun doel: actief aanwezig zijn in de wijk Assendorp.

Wat is er te doen?

Op de maandag voor de sportweek heeft Youth for Christ Zwolle een teambuildingsdag georganiseerd waar de sporters en teamleiders elkaar beter hebben leren kennen. Ook hebben ze geoefend met het geven van sportclinics aan jongeren en kinderen. Zo konden ze op dinsdag goed voorbereid beginnen. Er werden verschillende activiteiten georganiseerd. Partijtjes voetballen, sportclinics  – basketbal was erg favoriet – workshops en knutselactiviteiten voor de kleinsten. ’s Middags tussen 14:00 en 16:00 waren kinderen van 6 t/m 12 jaar welkom. ‘s Avonds van 19:00-20:30 was de beurt aan  jongeren vanaf 13 jaar, die deel konden nemen aan de sportactiviteiten. Voor drinken werd gezorgd. In de pauzes was er gelegenheid om te luisteren naar een sketch of een dramastuk. De sporters deelden de boodschap van het Evangelie en vertelden wat geloven voor hen betekent. Iedereen was vrij om hier al dan niet naar te luisteren.

Opkomst?

Ook voor het sporten gold dat iedereen mocht aansluiten bij wat hij/zij leuk vond. Opgeven was niet nodig. We wisten daarom ook niet hoeveel kinderen mee zouden doen. Maar er waren iedere middag tussen de 20 en 30 kinderen, met wie gesport, gespeeld en geknutseld is. Aangezien het oppashuis Assendorp tegenover het Azaleapark is, zijn zij ook uitgenodigd en hebben de kinderen twee dagen meegedaan. ’s Avonds waren er tussen de 5 en 15 jongeren en veel kinderen die ’s middags ook langs zijn geweest. Met hen hebben we gevoetbald, gebasketbald en op woensdagavond was er een pannakooi. Op donderdagavond hebben we met de kinderen, jongeren, ouders en andere belangstellenden pannenkoeken gegeten in het park. Ook hier was de opkomst erg goed.

Dankbaar

We zijn dankbaar dat deze eerste Sonrise Assendorp zo goed bezocht was en we samen met de sporters, gemeenteleden en met de kinderen, jongeren, en ouders uit de wijk een paar mooie dagen konden beleven. We hopen dat op deze manier kerkzijn in de wijk, bij mag dragen aan de verspreiding van het Evangelie! Daarom kijken we ernaar uit dit evenement jaarlijks te organiseren.

Heb(t) jij/u nog vragen? Stel deze via het mailadres: sonrise@jeruzalemkerkzwolle.nl.